Management & Communicatie

Manager geeft presentatie


Men zegt dat een echte leidinggevende een geboren leidinggevende is. Maar hoe weet je nou of het leidinggeven in jouw genen zit? En wat doe je wanneer het niet ‘aangeboren’ is? Met een management training kun je niet alleen ontdekken wat voor leidinggevende je bent, maar ook werken aan jouw minder sterke punten.

Communiceren is essentieel

Een onmisbaar aspect van leidinggeven is communicatie. In de management training die jij via ons kiest speelt communiceren dan ook vaak een belangrijke rol. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende communicatietechnieken leren en jezelf een communicatiestijl eigen maken die bij je past.

Situationeel leiderschap of formeel leidinggeven

Of je nu de formele manager van een afdeling, of bedrijf bent. Of je meer te maken met situationeel leiderschap. Dit is een leidinggevende die alleen in bepaalde situaties (zoals een projectleider bij een project) de leiding heeft. Het aansturen van mensen blijft een vak apart. Verbeter jezelf en neem een kijkje in ons management training aanbod.

Hoe werkt het:

1. Kies een training
2. Meld je aan
3. Je ontvangt van ons een bevestiging
4. De aanbieder neemt contact met je op

Maak een keuze uit ons trainingsaanbod

Leiding geven aan teams

In deze training leer je hoe je jouw team kunt begeleiden in hun verdere ontwikkeling. Je leert hoe je de groep verder ontwikkelt tot een zelfsturend, zelf lerend team. Je krijgt inzicht in de thema’s die daarbij belangrijk zijn en de spanningsvelden die je daarin kunt tegenkomen? Je ontwikkelt je verder als leider.

Leiding geven aan processen van zelfsturing

Je leert wat je moet doen om als leidinggevende of professional mee te werken aan een cultuur van ‘leiderschap op ieder niveau’ en hoe je daar constructieve manier invloed op neemt. De essentie van een lerende cultuur is het samen in staat zijn om ‘storingen en spanningen’ te benutten en om te zetten in gerichte initiatieven en interventies.

Persoonlijke efficiency - meer doen met minder moeite

In de training Meer doen met minder moeite ga jij aan de slag met zaken waar je in de dagelijkse praktijk zelf invloed op kan uitoefenen. Je wordt je bewust van je eigen, vaak inefficiënte patronen en leert hoe jij veel zaken handiger en vooral slimmer kunt doen, waardoor je tijd bespaart en minder werkdruk ervaart. Zodat je met een voldaan gevoel de dag kunt afsluiten. Dit alles met hulp van een on-the-job coach, zodat je het nu ook echt gaat doen!

Leven en werken vanuit je kracht!

In de training leven en werken vanuit je kracht wordt helder hoe jij omgaat met verantwoordelijkheid nemen en delen, krijg je inzicht op hoe je meer invloed kunt nemen en krijgen, ontwikkel je je eigen leiderschap om wijs te handelen vanuit je waarden. Het wordt duidelijker wie je bent, wat belangrijk voor je is en hoe je je doelen kunt realiseren. Je krijgt een goed beeld van wat je kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn. Het gaat over mee verantwoordelijkheid nemen, jezelf laten zien als persoon, een proactieve houding aannemen, het aangeven van je grenzen, open zijn en helder communiceren!

Ondernemerschap op de werkplek

Eindelijk kunnen we van ondernemers leren hoe we effectief gebruik kunnen maken van  verandering. Vergroot je persoonlijke effectiviteit in onzekere tijden. Ondernemers creëren hun meest waardevolle kansen door effectief in te spelen op onvoorspelbare ontwikkelingen. Maar hoe doen ze dat? Hoe voorkom je chaos? Past Ondernemerschap wel op de werkplek? Jazeker! Het is zelfs noodzaak.

Presenteren met Prezi

Prezi is een online tool waarmee presentaties gemaakt kunnen worden. Het programma wordt steeds vaker gebruikt als vervanger voor MS PowerPoint.