Leiderschap

Hoe werkt het:

1. Kies een training
2. Meld je aan
3. Je ontvangt van ons een bevestiging
4. De aanbieder neemt contact met je op

Maak een keuze uit ons trainingsaanbod

Leiding geven aan teams

In deze training leer je hoe je jouw team kunt begeleiden in hun verdere ontwikkeling. Je leert hoe je de groep verder ontwikkelt tot een zelfsturend, zelf lerend team. Je krijgt inzicht in de thema’s die daarbij belangrijk zijn en de spanningsvelden die je daarin kunt tegenkomen? Je ontwikkelt je verder als leider.

Leiding geven aan processen van zelfsturing

Je leert wat je moet doen om als leidinggevende of professional mee te werken aan een cultuur van ‘leiderschap op ieder niveau’ en hoe je daar constructieve manier invloed op neemt. De essentie van een lerende cultuur is het samen in staat zijn om ‘storingen en spanningen’ te benutten en om te zetten in gerichte initiatieven en interventies.

Basis Leidinggeven

De training Basis Leidinggeven is een praktische training voor personen die vanuit de opgedane ervaring op de werkvloer zijn doorgegroeid naar een leidinggevende functie. De training richt zich op de sociale aspecten van leidinggeven en op het vraagstuk hoe je samenwerken en aansturen van medewerkers kunt combineren.

Training: Ik op de Kaart

De eerste trainingsstap betreft de ‘Ik op de Kaart’. Gedurende een halve dag maak je kennis met inzichten in gedrag, welke voorkeursstijlen er zijn en met name welke voorkeusstijl(en) jij hebt. Je doet dit door de verkenning op de kaart in de Wereld van Verschil.

Training: Jij en Ik op de Kaart

De tweede trainingsstap betreft ‘Jij en Ik op de Kaart’. Gedurende een dagdeel maak jij dieper kennis met de interactie tussen jouw gedragsvoorkeuren en die van anderen.

Team op de kaart

Bestaat er een ideaal team? Dat is nog maar de vraag. Er bestaan wel goede en minder gelukkige combinaties van mensen en dat heeft vaak met de verschillen in gedrag te maken. Zo kan het voorkomen dat bepaalde gedragsstijlen in een team ontbreken of dat er juist veel mensen zijn met eenzelfde gedragsstijl.